1. Familien på tur

SøndagsturenTursekk2.jpg

Robert og Yasamin gjør noe som er typisk norsk. De går på søndagstur sammen med barna sine. Da er familien samlet, og de prater om det de ser, og barna lærer om naturen. Yasamin har allerede pakket en sekk med litt å spise og drikke. Det er alltid populært å spise ute i naturen. I dag har hun laget matpakke med brødskiver og varm kakao på termos. Appelsiner er også greit å ta med, og så er det viktig med litt sjokolade som premie til barna når de kommer fram til bestemmelsesstedet.

Robert: I dag har dere vært flinke til å gå. Nå setter vi oss og spiser maten vår og drikker kakao. Da får vi mer krefter til å gå tilbake.

Yasamin: Her er det fint å sitte. Nå skal vi se hva vi har i sekken. Her er maten! Her kakaoen! Det skal smake.

Sofia: Hvor langt har vi gått i dag, pappa?

Oern_Geir Olav Lyngfjell_ScanStockPhoto_image_65468.jpg

Robert: Vi har gått langt. Tror det er over 2 kilometer fram, og da blir det 2 kilometer tilbake, altså 4 kilometer til sammen. Vent litt, så skal jeg få det nøyaktig på GPS. Ja, vi har faktisk gått 2,3 kilometer fra der vi startet. Det er kjempebra.

Jonas: Det var veldig gøy at vi så den store fuglen. Hvilken fugl var det pappa?

Robert: Jeg er ikke helt sikker, men jeg tror det var en ørn. Det er den største rovfuglen i landet.

Jonas: Er ørner farlige, pappa?

Noah i treet.jpg

Robert: Nei, de er ikke farlige for oss mennesker. Men de kan stupe ned på bakken og angripe dyr. Ørner har lange, kraftige klør
og er veldig sterke og flinke til å fly.

Sofia: Jeg likte best maurtua med alle maurene som bodde der. På skolen har vi lært at i Norge har de et uttrykk som heter "å være flittig som en maur".

Yasamin: Nå kommer premien. Først får dere en halv appelsin hver, og etterpå får dere sjokolade. Nå har vi det koselig. I dag er det fint vær, og vi kan sitte her på toppen og nyte utsikten. Hvis dere vil, så kan dere klatre litt i trærne.

UT.no med turforslag i hele Norge

Foto: Ingfrid Andersen, Fagbokforlaget

Foto av ørn: ScanStochPhoto

Log in via e-portal
© Fagbokforlaget | Kanalveien 51 | 5068 Bergen | Ordretelefon: 55 38 88 38 | Ordrefaks: 55 38 88 39 | ordre@fagbokforlaget.no | Cookies | Personvern