Ordlistene er for tiden ute av drift! /// The dictionaries are currently out of order!

13. Robert i medarbeidersamtale

I dag er Robert kalt inn til sjefen.Robert og sjefen.jpg

Sjefen: Hei Robert. Så fint at du kunne komme. Slå deg ned. Her i bedriften har vi, som du skjønner, medarbeidersamtale med alle ansatte én gang i året, og nå er turen kommet til deg. Jeg håper at vi kan ha en åpen og fortrolig samtale om hvordan det går på jobben. Jeg vil gjerne ha ærlige tilbakemeldinger. Hvordan trives du?

Robert: Jeg trives veldig godt, jeg! Det er hyggelige kollegaer og nok å gjøre, så jeg er stort sett fornøyd.

Sjefen: Så godt å høre! Du fikk et skjema med noen punkter til diskusjon for noen dager siden. Har du sett på de punktene?

Robert: Ja, det har jeg. Jeg har notert ned noe også. Det første punktet var om arbeidsmiljøet på jobben, og der må jeg si at jeg synes det sosiale klimaet vi har her, er veldig godt. Samarbeidet mellom meg og kollegaene fungerer utmerket. Ingen går bak ryggen til hverandre, alle spiller med åpne kort, og det setter jeg veldig pris på. Jeg har i hvert fall ikke merket noen konflikter. Selv om jeg er ny og ukjent her, har de andre tatt imot meg med åpne armer. Men det fysiske miljøet er jeg ikke så fornøyd med. Jeg får ofte vondt i hodet når jeg er på jobben. Det er tung og dårlig luft. Er det mulig å gjøre noe med ventilasjonen?

Sjefen: Fint at du sier fra. Jeg noterer det ned og skal be verneombudet se på saken. Det er viktig med god luft og godt lys for at vi skal gjøre jobben bra. Hvordan liker du arbeidsoppgavene dine da?

Robert: Jeg har veldig mye å gjøre, så det blir litt hektisk noen ganger. Jeg liker arbeidsoppgavene mine, men av og til kan det bli litt kjedelig å gjenta de samme operasjonene. Jeg kunne tenke meg å få noen flere utfordringer.

Sjefen: Ja, du ligger ikke på latsida. Jeg er veldig fornøyd med innsatsen din og de resultatene du har oppnådd. Takket være deg har vi klart å komme i mål med en viktig kundeavtale. Jeg hadde faktisk tenkt til å foreslå at du skulle få ansvaret for å innføre det nye datasystemet vårt. Der får du en skikkelig utfordring.

Robert: Ja, det har jeg lyst til! Men da trenger jeg opplæring.

Sjefen: Flott. Da er du klar til å gå løs på oppgaven. Det blir både eksterne kurs og opplæring her på jobben. Vi setter i gang i neste uke. Bedriften går heldigvis bra, men har du noen forslag til hvordan vi kan bli enda bedre?

Robert: Jeg synes ledelsen gjør en god jobb. Dere har en god dialog med hver enkelt ansatt, men kanskje vi kunne få mer løpende informasjon om den økonomiske situasjonen i bedriften. Det kunne jo være noe å ta opp på personalmøtene.

Sjefen: Ja, det har du rett i. Takk for en veldig nyttig samtale. Vi er glade for at vi ansatte deg!

Robert: Selv takk. Det er fint å jobbe her. 

ikon tenkover.jpg Hvilke erfaringer har du fra medarbeidersamtaler?

Foto: Ingfrid Andersen, Fagbokforlaget
Log in via e-portal
© Fagbokforlaget | Kanalveien 51 | 5068 Bergen | Ordretelefon: 55 38 88 38 | Ordrefaks: 55 38 88 39 | ordre@fagbokforlaget.no | Cookies | Personvern