18. Hvem kan si dette?

Fire personer uttaler seg om sosial omgang med kollegaer.


Ahmed:
Portrett_Juriah Mosin_dreamstime_13061387905EpiPg(lite).jpg Jeg jobber turnus, så jeg har ikke fri i helgene slik mange andre har. Jeg liker godt de jeg jobber sammen med, og vi er ofte sammen i fritiden. Vi har noen personalfester i året, f.eks. julebord og sommerfest, men vi møtes andre ganger også. Jeg går på treningsstudio sammen med noen kollegaer, og etterpå går vi ofte på kafé for å prate og drikke øl eller kaffe.
Belen:
Portrett_Juanmonino_iStock_000012336161Medium[1].jpg Jeg jobber i en barnehage og har flest kvinnelige kollegaer. De fleste har familie og bruker mest tid på den, men av og til møtes noen av oss i byen, eller vi går en tur sammen. Vi har noen personalfester, og der deltar jeg selvfølgelig. Om sommeren har vi grillfest i hagen til styreren.
Yasamin:
Diana(lite).jpgJeg er ganske ny på jobben, så det er viktig for meg å bli kjent med de andre. De vil ha meg med på sosiale sammenkomster, så nå har jeg nettopp deltatt i min første fredagspils. Det var ganske koselig. Jeg drakk bare cola, men mange drakk øl. Jeg var ganske usikker på hva jeg skulle ha på meg, men de fleste var normalt kledd. Kanskje jeg skal være med neste gang det arrangeres noe sosialt på jobben?
Anna:
Portrett_Tomi Tenetz_dreamstime_18746862(lite).jpg Jeg har tre barn, og de er med på mange aktiviteter. Når fredagen kommer, er det deilig å ha tid til å bare være sammen med familien. Noen ganger går jeg ut med kollegaene mine, men stort sett bruker jeg fritiden min sammen med barna. Vi går på tur og på kino, eller vi koser oss hjemme.


Oppgave

Hvem kan si dette?

1. Jeg prioriterer familien min.

2. Jeg liker å trene.

3. Jeg drikker ikke alkohol.

4. Jeg er ofte sammen med kollegaene mine.

5. Jeg har ikke jobbet der så lenge.

6. Jeg er alltid med på personalfester.

Foto: I Stock, Dreamstime og Ingfrid Andersen, FBF
Log in via e-portal
© Fagbokforlaget | Kanalveien 51 | 5068 Bergen | Ordretelefon: 55 38 88 38 | Ordrefaks: 55 38 88 39 | ordre@fagbokforlaget.no | Cookies | Personvern