11. Samtale i sofaen

DialogEtter en lang og travel dag har Yasamin og Robert endelig fått litt tid for seg selv. Barna sover, og de kan lytte til rolig musikk og slappe av i sofaen.

Robert og Yasamin i sofaen.jpg

Yasamin: Det er godt at vi endelig kan få et par timer for oss selv, Robert. Jeg er sliten for tiden. Jobben er stressende.

Robert: For meg virker det som du ikke trives så godt i jobben din. Du er utslitt når du kommer hjem. Jeg gleder meg til å gå på jobb, og jeg er som oftest fornøyd med meg selv når arbeidsdagen er slutt. Jeg får interessante arbeidsoppgaver, og så har jeg mange hyggelige og dyktige medarbeidere. Det gir meg energi og arbeidslyst.

Yasamin: Det virker som du har en mer givende og framtidsrettet jobb enn meg. Og så har du høyere lønn enn meg også. Jobben min er for det meste rutinearbeid. Jeg har greie kollegaer, og så har jeg mange hyggelige kunder. Men jeg skulle ønske at jeg fikk anledning til å jobbe litt mer langsiktig og med mer ro rundt meg.

Robert: Ja, jeg forstår, du trenger kanskje en forandring. Det kan du ta opp med sjefen din. Det er ikke noe flaut å være ærlig og si fra hvordan du har det. Tvert imot. Det er ikke bra verken for deg eller arbeidsplassen at du mistrives på jobben. Kanskje du kan få en annen jobb i samme firma der du får brukt deg selv på en annen måte? Du er jo så dyktig på mange områder.

Yasamin: Jeg ser ikke helt for meg at jeg skal ha de samme arbeidsoppgavene om fem år. Jeg kan eventuelt prøve å jobbe meg opp til en lederstilling, men det vil nok ta tid. Ja, jeg skal snakke med sjefen min, men jeg tror ikke han har noe å bidra med. Det jeg har aller mest lyst til, er å videreutdanne meg i økonomi. Det vil gi meg mange muligheter, men  så var det dette med familieøkonomien vår da.

Robert: Idéen er god, men du vet vi har jo lån, og kanskje vi skal låne mer hvis vi skal kjøpe bolig. Med bare én inntekt kan det bli svært vanskelig å få endene til å møtes. Men la oss tenke litt videre på de mulighetene som foreligger. En av kollegaene mine, Eva, har for tiden studiepermisjon. Hun har fått permisjon i tre år fra jobben. Nå er hun snart ferdig med det første året.

Yasamin: Interessant. Kan du spørre Eva hvordan de klarer utgiftene nå som de må klare seg på én lønn? Jeg vet at det er gode muligheter for å få stipend og lån i Lånekassen under utdanning. Tror jeg skal kontakte Lånekassen og forhøre meg om hva som er mulig å få til der? Når jeg blir ferdig, vil jeg sannsynligvis få høyere lønn, og da har jeg litt ekstra penger til å betale ned på studielånet. En annen mulighet er at jeg jobber deltid ved siden av studiene.

Robert: Jeg skal kontakte Eva. Tror de klarer seg bra, men de må sikkert leve veldig nøkternt. Dyre ferier er det nok ikke snakk om der. Jeg lover at jeg skal tenke på ulike løsninger for deg. Du vet Yasamin, jeg vil at du skal ha det bra. Nå foreslår jeg at vi legger oss. Så sover vi på dette og jobber videre med nye krefter i morgen.

Foto: Ingfrid Andersen, FBF
Log in via e-portal
© Fagbokforlaget | Kanalveien 51 | 5068 Bergen | Ordretelefon: 55 38 88 38 | Ordrefaks: 55 38 88 39 | ordre@fagbokforlaget.no | Cookies | Personvern