20. Hvem kan si dette?

Spøsmål og svar

Eva:
Eva.jpg Jeg har lenge hatt et ønske om
å videreutdanne meg. Nå har jeg studiepermisjon fra jobben og er godt i gang med et ingeniørstudium. Det tar tre år. Medstudentene er både hjelpsomme og hyggelige. Det som er vanskelig, er å få pengene til å strekke til. Vi kan ikke reise på dyre ferier og kjøpe nye møbler og klær i denne perioden. Men det går an å leve litt billig, har vi funnet ut.
Frode:
Frode.jpg Jeg jobber i en barnehage og har flest kvinnelige kollegaer. De fleste har familie og har travle dager med jobb, følging til barnehage og skole. Min kone og jeg deler på oppgavene med barna, handling, matlaging og annet som skal gjøres i huset. Jeg vurderer å ta studiepermisjon for å viderutdanne meg.
Yasamin:
Diana(lite).jpgJeg vurderer å ta studiepermisjon for å videreutdanne meg. Men jeg vet ikke om det går økonomisk. Mannen min og jeg diskuterer hva som er best. Vi snakker også om å kjøpe oss egen leilighet eller hus. Nå leier vi, og det er ikke så økonomisk lurt, har vi hørt. I morgen skal vi i banken og få råd om økonomi. Jeg vet at det er muligheter til å få stipend og studielån.
Ronny:
Ronny.jpg Jeg er pappa til to barn. Den eldste går i barnehagen. Kona mi har nettopp hatt omsorgspermisjon etter fødselen. Men nå er det min tur. Jeg har permisjon fra jobben og har ansvar for daglig stell av babyen. Det er annerledes enn å gå på jobb, men jeg trives virkelig med å få så god kontakt med den lille. 

Oppgave

Hvem kan si dette?

1. Jeg har studiepermisjon fra jobben min.

2. Jeg har omsorgspermisjon.

3. Jeg jobber i en barnehage.

4. Jeg og mannen min skal ha møte med banken.

5. Jeg har to barn.

6. Jeg gjør like mye hjemme som kona mi.

Log in via e-portal
© Fagbokforlaget | Kanalveien 51 | 5068 Bergen | Ordretelefon: 55 38 88 38 | Ordrefaks: 55 38 88 39 | ordre@fagbokforlaget.no | Cookies | Personvern