1. Sykt barn

DialogI natt ble Yasamin og Robert vekket av at Sofia kastet opp. De målte temperaturen, og hun hadde feber. I tillegg hadde hun vondt i magen. Heldigvis sovnet de igjen. Sofia var litt bedre da de måtte stå opp.

Robert: Hva gjør vi? Skal vi sende Sofia til skolen, eller er det best at hun er hjemme?

Izabella er syk.jpg

Yasamin: Vi kan ikke ta sjansen på at Sofia er frisk allerede nå. Hun virker slapp og vil bare sove. En av oss må være hjemme fra jobben. Hvis hun ikke blir bedre utover dagen, foreslår jeg at vi kontakter fastlegen. Det er i alle fall helt klart at hun ikke skal gå på skolen og smitte de andre barna.

Robert: Ja, jeg er enig, men det er litt vanskelig for meg å være borte fra jobben i dag. Vi skal få informasjon om et nytt dataprogram, så hvis jeg er hjemme, får jeg ikke det med meg.

Yasamin: Men Robert da! Det er sikkert en kollega som kan hjelpe deg når du kommer på jobb igjen. Jeg har en viktig avtale med en kunde i dag. Og forresten, sist vi hadde sykt barn, var det jeg som tok fri fra jobben. Du vet at kvoten er 10 dager for hver av oss. Jeg har snart brukt opp kvoten min, så nå er det jammen din tur til å være hjemme med sykt barn.

Robert: Ja da, jeg vet at det er min tur, så det er greit. Jeg blir hjemme denne gangen, så får jeg heller få en til å veilede meg i bruken av det nye datasystemet. Hva tror du, skal jeg ringe til fastlegen og spørre om å få en undersøkelse. Det er alltid skummelt når barn får feber. Du husker da Jonas var syk. Da var det jammen på tide at vi kom til lege og fikk medisin.

Yasamin: Jeg foreslår at du måler feberen til Sofia når hun våkner. Har hun feber, så kontakter du legen og prøver å få en time til henne. Alternativet er at vi reiser til legevakten i ettermiddag. Nå kjører jeg Jonas i barnehagen først, og så setter jeg fra meg bilen hjemme og tar bussen til jobben. Jeg kommer nok til å ringe og spørre hvordan det går med jenta vår i løpet av dagen.

Robert: Ta det med ro, dette går nok bra.

Yasamin: Ja, jeg stoler på deg. Husk å si fra på jobben at du ikke kommer.

Robert: Ja, jeg vet det.

Omgangssyke

Foto: Ingfrid Andersen, FBF

Log in via e-portal
© Fagbokforlaget | Kanalveien 51 | 5068 Bergen | Ordretelefon: 55 38 88 38 | Ordrefaks: 55 38 88 39 | ordre@fagbokforlaget.no | Cookies | Personvern